14 maj 2012

Ett nytt fordon

Hej!

Idag ropade jag in en sprillans ny moped för knappt halva nypriset. Dinscooter.se har gått i konkurs så hela deras lager säljs ut på Tradera

Ebbe, jo den heter faktiskt så! :)4 kommentarer:

 1. Tjena! Jag har ropat in en exakt likadan moppe på Tradera, samma färg till och med. Jag har inte fått den ännu, men funderar lite på var man kan tänkas hitta reservdelar när det väl blir behov för det. Jag köpte den mest för skojs skull, det kanske blir några vändor till affären och jobbet i sommar, men förr eller senare lär man väl behöva byta något. Jag gissar att det är en standardmotor på den och att det borde vara hyffsat lätt att hitta delar, vet du?

  SvaraRadera
 2. Det finns säkert 15 olika kinesiska modeller som har exakt samma komponenter.

  Några exempel på reservdelarsställen online. http://pinalen.se/
  http://www.asiamotor.se/privatkund_meny.asp
  http://kopenscooter.nu/

  Sen finns det säkert att kunna köpa reservdelar över disk också men jag har inte kollat upp vilka som gör det. Och jo, billiga är reservdelarna.

  SvaraRadera
 3. Tillägger att jag fick själv justera gasvajern för det verkade kinesen ha glömt. Den var så slapp så trots full gas så öppnade bara spjället i förgasaren till hälften. Det är så med dessa kinesiska vidunder. Man måste kunna lite själv ...

  SvaraRadera
 4. Tackar för tipsen!

  Ja, jag läste ditt inlägg om gaswiren, det är det första jag kommer att kontrollera. :) Ska bli kul att äga en moppe igen, det var tjugo år sen sist.

  SvaraRadera